lauantai 15. helmikuuta 2014

Punnitse & säästä 1

Voin hyvinkin täällä blogin puolella tehdä loikkauksia karkkien ja ei-karkkien harmaalle alueelle, tai oikeastaan todennäköisestikin arvostelen välillä jotain, joka ei ole karkkia ollenkaan. Jäätelöä nyt ainakin. Tällä kertaa arvostelussa on lempparikauppani Punnitse & säästä herkkuja. Nämä nyt on suurin osa aika karkkia (tarkoituksellakin valitsin tällä kertaa tällaisia), mutta sieltähän löytyy kaikkea kuivatuista hedelmistä ja pähkinöistä myslisekoituksiin, jauhoihin ja jauheisiin, terveystuotteisiin ja kaikenmaailman ihmeellisiin ainesosiin. Rahaa siellä saa palamaan, mutta aina löytyy jotain uutta maistettavaa.

Siinähän sitä on karamellia. Joitain vastaavia myy myös Parrots, jolta ostan myös jos sattuu olemaan hyvä valikoima jossain kaupassa. Valkoiset on mun pussissani aina jogurtti-, ei valkosuklaapäällysteisiä, koska en pidä siitä. Yleensä P&S:ssä käydessäni ostan lähinnä kuivattuja hedelmiä aina papaijasta ananakseen, joten pakko oli nytkin pari sellaista noiden karkkien sekaan heittää. Ja oikeastihan nuo on ostettu kahdessa eri pussissa, koska liikkeessä kerätään samaan pussiin saman hinnan (per 100 grammaa) tuotteet.


Oikeassa alakulmassa pehmeän sitkeä, makea ja aivan ihana kuivattu luomutaateli (varo kiveä!) sekä kuivattu meloninpala. Sekin on sitkeää ja herkullista. Melonikarkkien maku on otettu ennemminkni kuivatusta melonista kuin tuoreesta, eli tämä maistuu melonikarkeilta, mutta on parempaa!
Kolmas puhtaahkosti hedelmää edustava on tuo keskemmällä kuvaa oleva epämääräinen rytty eli kuivattu ananas. Yleensä ostan niitä keltaisia anansrenkaita, joiden nestekoostumus on suunnilleen sama kuin tuon melonin, mutta tämä on sellaista rutikuivaa ja kevyttä. Tämä onkin näistä eka, jota en ole ennen maistanut. Tämäkin oli sitkeää, koostumus on kyllä kiva. Ja maistuu hyvältä, mutta jostain syystä mausta tulee mieleen hevostalli. Mitä ihmettä? Joka tapauksessa hyvää, voisin ottaa toistekin, vaikka se ei-niin-kuiva onkin vielä parempaa.

Vasemmalla alanurkassa on epämääräisiä jogruttipäällysteisiä snacksejä. Tuo vähän isompi on jogurttikarpalo, tuttu minulle. Tosi hyvää, hapahkon karpalon ja jogurtin yhistelmä on jännä ja tosi hyvä. Sen vieressä on ennalta tuntematon jogruttiananas. Tämäkin hyvä yhdistelmä, nam.
Kaksi muuta ovat kummallisia jogurttipäällysteisiä hunaja-toffeita tai jotakin sellaista. Uteliaisuudesta otin. Nämä ovatkin mielenkiintoisia, sisältö on rapea ja aika makea, hunajainen ja ihan hyvä. Oltuaan hetken suussa siitä tulee pesusienimäinen, tulee mieleen jokin karkki. Se siis imee kosteutta ja pehmenee. Hyvää, muttei sävähdyttävää.

Sitten nuo suklaiset eli lempparikerhooni jo pitemmän aikaa kuulunut maitosuklaacashewpähkinä (niiin hyvää!) ja suklaalaku! Ihan laku siis vaan, oliskohan ollut peräti luomulakua. Mä arvostan lakua eniten ihan au naturel, mutta ei se suklaapäällystys sitä ollenkaan huonoksi tee. Suklaa halkeaa kivasti ja lakritsi on hyvää, aika salmiakkista. Tuosta cashew'sta vielä, että se on kyllä täydellinen pähkinä päällystettäväksi niin suklaalla kuin jogurtillakin. Parrotsilta olen joskus löytänyt sellaisia euforisia jogurtti-cashewkökköjä ja odotan kieli pitkällä, että jollain hyllyllä ne tulisivat taas vastaan. Miksi usein parhaat lähtevät ja tulevat valikoimiin miten sattuu?

Keskellä kuvassa on jogurtilla päällystettyjä banaanilastuja. Banaanilastut ovat jo itsessään superihyviä, ja jogurtti tuo niihin kivan lisän, jotenkin raikkaan. Nämä ovat rapeita ja hyviä! Syönyt olen useamman kerran.
Lastujen yläpuolella on herkkuja, joiden vuoksi on pakko aina löytää jotakin muutakin 3,00 €/100 g maksavaa, ettei pelkästään niitä varten tarvitse pussia ottaa. Nimittäin jogurttimansikoita. Ahh. Niin hyviä. Joku näissä vain on. Ihanan iso koko, päällä makea jogurtti, sisällä kuivattu mansikka. Hyvää, hyvää, hyvää! Näitä ja sitten niitä cashewkökköjä voisin vedellä miljoona kiloa kerralla.

Viimeisenä nuo tummat tuolta pussin suulta. Pieni on perus tummalla suklaalla päällystetty hasselpähkinä. Hyvää, muttei erikoista. Hasselpähkinä natsaa suklaan kuin suklaan kanssa.
Isompi on sitten aivan uusi kokeilu, eli mansikan tumma suklaa -versio, tummalla suklaalla päällystetty kuivattu mansikka. Halusin kokeilla, onko tästä kilpailijaksi tuolle toiselle ihanaiselle. Itse asiassa parempaa kuin odotin, maut sopivat todella hyvin yhteen. Maku on jopa hienostunut, tämä voisi melkein olla joku konvehti. Mutta ei ole jogurttimansikan voittanutta!


Olipas kyllä ihanat valinnat, nopeastipa tyhjeni tämäkin pussukka...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)